Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

JARNÍ CENA MANUŠIC A NAŠE VÝPRAVA
(neděle 28. 4. 2013)

Sezóna je stále jen na začátku a pro některé z našich střelců to byly první závody v sezóně. Jeli jsme třemi auty (Kubr, Janoušek a Mikulčík) a snažili jsme se nebýt jen do počtu.
V mužích 60 leže střílel jen Hynek Mikulčík – začal hezky, druhá polovina už byla horší a nakonec z toho bylo 556 bodů a 15. místo.
V ženách skončila Markéta Nykrýnová v těžké konkurenci několika reprezentantek na posledním sedmém místě, ale s výsledkem 566 může být vzhledem k loňské sezóně i dosavadním letošním závodům spokojena. Určitě to bude v dalších závodech lepší.
V dorostu skončila Kačka Janoušková o 1 bod třetí (578 bodů), před ní byli kolegové a kolegyně z reprezentace – Poláček 589, další už byli trochu zpět – Šanda 581 a Francová 579 bodů. Velmi pěkné položky střídala Kačka horšími. Filip Janoušek 575 – osobák a šesté místo, Lucka Bajanová 569 s neuvěřitelnými výkyvy v položkách (9. místo), Kubr těsně za Luckou – 567 (osobák), Tom ob jedno místo s 559 body (blízko osobáku). Jediný, kdo nemohl být spokojen byl Radek Mikulčík – po dobrém začátku z nevysvětlitelných důvodů šly rány mimo terč a teprve po brutální korekci miřidel trenérem se vrátil do terče. Škoda, že neřekl, že se mu to stalo i na tréninku – budeme muset najít nějakou banální závadu, která to způsobuje.
Ve standardu si stále zvykáme na odlišné pořadí poloh. Hynek si zkusil první standard 484 bodů a třetí, Markéta 546 a sedmá, Kačka hezkých 573 a druhá o dva body za Šandou, Lucka 543 s výborným stojákem ale slabým klečákem – 5. místo a Filip 526 – výborný klečák a ležák, ale nedařilo se ve stoje a tak pořadí uzavíral. Ale i tak to byl asi osobák a zdá se, že by letos Filip mohl jít o dost bodíků nahoru.

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014